9. toukokuuta 2015

Piirakkatalkoot ja muuta mielenkiintoista

Heippa kaikki!

Jälleen on vierähtäny muutama päivä siitä kun viimeks kirjotin tänne :( Tässä välissä oon hoidellu lakkiaisasioita, nähny kavereita ja valokuvaillu :) Tässäpä muutama kuva takapihalta, kun kävin tässä joku päivä valokuvailemassa :)
 


 
 
 
Tänään lauantaina meillä oli karjalanpiirakkatalkoot lakkiaisia varten. Äiti laski et pakastimeen meni 167 piirakkaa :D Aloteltiin siinä puol yhen jälkeen ja lopetettiin ehkä klo 18.10 :) Kyllä pakotti jalkoja sen jälkeen :D Alussa mie otin kuvia mut sit iskä innostu kans ottamaan kuvia meistä viiestä naisesta jotka hääräs keittiössä :) Oli kyllä hauskaa :D Tosiaan tein karjalanpiirakoita viimeks Joensuun torilla piirakkapajassa ehkä 10 vuotta sitten, joten ei ollu mitään muistikuvaa siitä hommasta. Nyt kerron vähän tarkemmin työvaiheista.
 
1. Keitettiin (no okei äiti keitti) riisipuuro jo edellisenä iltana ja lauantaiaamuna (yhteensä 4 kattilallista) ja laitettiin ne kylmään.
 
 
2. Tehtiin taikinat

 
 
3. Kaulittiin taikinat ja painettiin niistä lasin avulla ympyröitä
 


 
 
4. Pulikoitiin pulikalla taikinaympyröistä oikeen muotosia
 




5. Levitettiin piirakkataikinoiden päälle riisipuuroa ja rypytettiin ne (en osaa rypyttää :D)


6. Paistettiin piirakat 275 asteessa 12 minuuttia

Kuuma uuni



7. Voideltiin kuumat piirakat voilla ja laitettiin ne astioihin limittäin
 
 
Pidettiin siinä kolmen aikaan tauko ja syötiin pizzaa :)
 
 
 
Tähän mennessä kaikki kuvat on ollu miun kuvia, ja nyt laitan iskän kuvia tähän :) (luvan kanssa)
 





 
 
 
 
Sitten mie lähin nuorteniltaan ja kun tulin kotiin nii äiti oli vieny kaikki piirakat pakastimeen :) Nyt onkin sit enää kakku-, minikuppikakku- ja pikkupizzatalkoot jälellä :D Huh :)
 
Mutta tää postaus oli tällä kertaa tässä, nyt nukkumaan että jaksan herätä huomenna tänään kirkkoon :) Hyvää äitienpäivää kaikille ja varsinkin äideille ja mummeille, ootte parhaita! <3
 
- Aino :)
 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti