23. helmikuuta 2015

Ymmärrystä, hyvät kanssa-ajajat!!

Moikka kaikki :)

Viime päivät mie oon lähinnä lukenu, käyny salilla, nähny paria kaveria ja sillee. Alkaa pikkuhiljaa oikeesti jännittää kirjotukset. Tänää tajusin, että seuraaviin ylioppilaskirjotuksiin on enää kaks viikkoo aikaa... Pitäs alkaa muistaa jo jotain psykologiasta ja matikasta :D

Tänään mie kävin pitkästä aikaa koululla JOPA viis minuuttia, olin kaverin seurana siinä. Sitte menin äitin työpaikalle hakee auton avaimen, käytii kaverin kaa kaupassa, heitin kaverin takas koululle ja lähin hoitelee asioita kaupungille. Kävin poliisiasemal hoitamas yhen jutun, ajoin kirjastolle, kävin hoitaa yhen siivouskeikan, vein Anttilaan työhakemuksen ja kävin salilla. Sitte huristelin takas kotiin.

*VAROITUS´: LUVASSA AVAUTUMINEN*

Siis minuu ärsyttää ihan hulluna se, että jotkut kanssa-ajajat ei vaan osaa olla kärsivällisiä meidän uusien ajajien suhteen. Me vasta harjotellaan!! Siis tuska mitkä paineet siinä tulee ku

1. Joku ajaa ihan takapuskurissa kiinni vaikka mie ajan just sallittuu nopeutta.
2. Jos miun auto sammuu vahingossa liikennevaloissa, koska oon ajatuksissani unohtanu laittaa ykkösvaihteen päälle, miks pitää alkaa kauheesti tööttäilee?? Onks se niin maailmanloppu, jos sie et miun takia pääse lähtee liikkeelle 3 sekuntii aiemmin?? Anteeks kamalasti ku inhimillisesti unohin laittaa ykkösen päälle! En oo täydellinen, etkä varmasti siekään.

Näiden kahen asian lisäks oon törmänny sellaseen ilmiöön, kun tuijotus. Siis minuu on tuijotettu tosi paljon viime aikoina ku ajan yksin esimerkiks keskustassa. Onko se jotenki erikoista kun 18-vuotias nuori nainen ajaa yksin keskustassa? Ei miustakaan.

Huhhuh. Tekipäs hyvää avautuu tästäkin asiasta. Ärsyttäny jo jonki aikaa ne ajajat, jotka ei osaa olla kärsivällisiä. Onneks sellasia ajajia on suht harvassa.

Oon ollu vähän kipeenä ni en oo päässy valokuvailee kunnolla, mut tässä on pari puhelimella otettuu kuvaa lähiympäristöstä. :)

 
 


Näin tällä kertaa. Pitäkäähän hauska alkuviikko :)

- Aino :)

4 kommenttia:

  1. Ite en ole törmännyt tuohon tööttäilyyn kun auto sammuu risteyksessä, mutta toi takapuskurissa roikkuminen on vituttavaa! Varsinki sillon kun alotteli ajamista nii se vaan lisäsi niitä paineita et pitäis ajaa täydellisesti joka johti sitte noihin pikku virheisiin esim. auton sammumiseen. Voin kertoo et ajan kanssa totut siihen, vaikka välillä tekis mieli painaa jarru täysillä pohjaan ja kattoo kun toinen törmää lyhyen välimatkan takii mun auton perään ja sitte vaa vittuilla sille et ''mitäs ajoit takapuskurissa kiinni'' >:D
    Avautuminen 6/5 :DD mut tsemppiä, kyl se siitä helpottaa! - Sofia M.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa et jollaki on samanlaisii kokemuksii :D Joo alan pikkuhiljaa tottuu siihen että oon melkee aina muiden tiellä tai eessä ku en osaa lähtee viel hirveen nopeesti liikennevaloissa. Ja joo todellakin tekee mieli painaa joskus jarru pohjaan ku joku törppö taas on perässä kiinni -.-

      Poista
  2. Pakko tulla heittämään kommenttia, koska olen itse välillä kärsimätön liikenteessä. Ja juurikin siksi koska muut kanssa-ajat eivät osaa liikennesääntöjä.

    Mutta tuosta että ratin takana on uusi kuski joka vasta harjoittelee ajamista... Muut autoiliat ei voi sitä millään tietää. Ellei juurikin ole autokoulun auto ja se kolmio siellä takana. Mutta jos on jo autokoulun käynyt ja on ihan normaalisti liikenteessä, niin ei silloin voi olettaa että muut tietää että olet uusi kuski. Joten tottakai muut hermostuvat jos auto sammuu valoissa, lähtö on hidasta tai muuten vain ei muista liikennesääntöjä.

    Nopeudesta vielä sen verran, että autojen mittarit valehtelevat aina. Vaikka mittarisi sanoo että ajat 80km/h, voi todellisuus olla se että ajat vain 75km/h. Ainakin oman autoni mittari valehtelee ihan hurjasti.

    Kommentin ei ole tarkotus olla mitenkään loukkaava, mutta haluan vaan antaa mielipiteeni kokeneempana kuskina ja ehkä vähän selittää miksi muut ovat niin kärsimättömiä.

    Perseessä ajajat ovat ärsyttäviä, mutta niistä ei kannata välittää. Sen oon oppinut ettei myöskään kannata ärsyttää niitä hidastelemalla vielä lisää, tai jarruttelemalla turhaan. Koska sitten ne hullut vaan aiheuttaa vaaratilanteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi :) Jep, ymmärrän sen, että jos autossa ei ole kolmiota perässä, kanssa-ajajien on lähes mahdotonta tietää, että kyseessä on uusi kuski. Ja tiedän kokemuksesta, miten paljon meidän auton mittari valehtelee (7%).

      Toki saat antaa asiaan kommenttia, tämä ei minua ainakaan mitenkään loukkaantunut. Hyvä vaan että asia herättää keskustelua. :)

      Poista