8. helmikuuta 2016

Mietintöjä...

Toivon, että luette tän loppuun. Ajankohtanen ja tärkee aihe.

Olen sattuneista syistä joutunut viime päivinä pohtimaan, että mikä ihme siinä on, kun ei jotkut aikuiset ihmisetkään osaa kohdella kaikkia ihmisiä samanarvoisesti. Samaan aikaan lapsia opetetaan jo päiväkodista asti olemaan kaikkien kaveri, ja meidän aikuisten tulisi olla esimerkkinä pienemmille, vai olenko ihan väärässä?
En väitä itse olevani täydellinen esimerkki muita kanssaeläjiä tasapuolisesti kohtelemisessa, mutta ainakin yritän joka päivä toimimaan paremmin kuin eilen.
Jotkut nimeltämainitsemattomat ihmiset lähelläni katsovat erilaisia ihmisiä nenänvartta pitkin ja ovat puhuneet toisista pahaa heidän selkänsä takana. Uskokaa pois, olen kuullut omin korvin.
Sitä alkaa miettimään tällaisen tapahtuessa, että mitähän minusta puhutaan pahaa. Sanotaan, että ne ihmiset, jotka puhuvat sinulle tai sinun kuullesi muista pahaa, puhuvat melko varmasti sinusta pahaa.
Ollaan toisillemme ja erityisesti pienemmille esimerkkinä siitä, kuinka kaikkia ihmisiä ikään, painoon, sukupuoleen, sukupolveen, ihonväriin, kulttuuriin, uskontoon jne. katsomatta tulee kohdella samanarvoisesti.

- Aino :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti